Kiitos kommenteista! Aika on rientänyt.Tänään on ollut lumimyräkkää,mutta alkuillasta sää muuttui taas lauhemmaksi ja oletettavasti huomenna ei ole enää lunta maassa.
  Aamulla kävin tukussa ja löysin sieltä tällaisen ihanaisen....
1234996.jpg
..eli tässä (huonossa) kuvassa keskellä olevan pikkupuun,bonzaiksi kasvatetun pihapensaan (ei talvehdi meillä),ruusukvittenin.Siinä on pieniä,kerrottua ruusunkukkaa muistuttavia kukkia.Tämä yksilö on vasta hyötymässä lehteen.Aarre!
  Bonzai on siis oikeasti kasvin leikkaustapa.Ja tässä kulttuurissa tapoja on monenlaisia.Pääajatus on,että kasvin kasvusuunniksi valitaan tiettyjä ilmansuuntia ja vain tietyt oksat jätetään kasvamaan.Kasvia voidaan ohjata kasvamaan vaikka alaspäin.
  Yleensä bonzai-kasvi istutetaan kasvamaan tällaiseen matalaan ja laakeaan astiaan.Toisinaan kasvin juuret ohjataan kasvamaan esimerkiksi astialla olevan kiven päällä.Kasvatukseen kelpaavat esimerkiksi fiikukset,rahapuut,pienet puut ja pensaat jne.Ruusukvittenini tulee viettämään kesän ulkona.Talvea se ei Suomen oloissa kestä.
  Muuten kaikki on ennallaan.Räkätauti jatkuu.Töissä on hiljaista ja luppoajalla olenkin kutonut tulevalle kummilapselleni villapaitaa.Etu- ja takakappale ovat valmiina.Seuraavaksi teen hupun.Huomiselle on ihan oikeita töitä,joten hupun aloitus jäänee viikonlopulle.
  Mutta,minäpä tempaisen teitä katsomaan....

Palasin häpeämään,sillä unohdin tuon ekotekohaasteen.Vastaan siihen ensi kerralla tänne tullessani....