Sain Obeesialta haasteen ja sain kuin sainkin sen suoritettua!Nyt laitan haasteen Iinekselle ja Tekosyylle.Julkaisen oman sarjani.....jatkan kohta,käyn jääkaapilla.

Eli:
mene Wikipedian nettisivuille ja etsi syntymäpäiväsi (esim. 9. tammikuuta eli kirjoita päivä ja kuukausi).Etsi sitten kolme tapahtumaa,jotka tapahtuivat kyseisenä päivänä sekä kolme syntymää,kolme kuolemaa ja kaikki juhlapäivät.Tämän jälkeen haasta 2 kaveriasi samaan urakkaan.

5. marraskuuta

vuonna 1913 Baijerin kruununperijä Ludvig 3 syrjäytti mielisairaan serkkunsa Oton.
vuonna 1935 Parker Brothers julkisti Monopoli-lautapelin
vuonna 1940 Franklin D. Roosevelt valittiin ensimmäisenä Yhdysvaltain pressana kolmannelle kaudelle

vuonna 1900 syntyi Martin Dies,jr,amerikkalainen poliitikko
vuonna 1913 näki päivänvalon Vivien Leigh,näyttelijä
vuonna 1962 parkaisi Geir Rönning,laulaja

vuonna 1941 teloitettiin ja kuopattiin Arnd Pekurinen,suomalainen pasifisti
vuonna 1989 pianisti Vladimir Horowitz lakkasi soittamasta
vuonna 1992 sammui hollantilaisen astronomin,Jan Oortin tähti

Juhlapäiviä en enää etsinyt.........
No niin,jääkaappikeikka on takana ja koneen edessä on aimo kupillinen mämmiä.Oli pakko hakea töistä tullessa loota tuota herkkua.Todellakin,tuota haastetta tehdessä huomasin erinäisiä asioita omasta syntymäpäivästäni.
  Ilmeisesti tuon viidennen marraskuuta elinkaari ajoittuu tuonne 1900-luvun alkupuoliskolle,sieltä löytyi eniten (niistä harvoista) tapahtumia.Niitä oli yllättävän vähän.Oikeastaan paljon muuta ei tapahtunut,kuin Yhdysvalloissa presidenttien kesken.Vuonna 1912 Yhdysvaltain pressanvaalissa voitti Woodrow Wilson,1940 Roosevelt pääsi ekana kolmannelle kaudelle ja 1968 oli Nixonin vuoro pestä koko porukka.Sitten oli sotia.Vuonna1914 Britannia liitti Kyproksen itseensä ja julisti sodan Turkille,vuonna 1965 Rhodesia julistettiin sotatilaan jne.
  Paljon ei löytynyt syntyneitä eikä kuolleitakaan.Joten mitä voi päätellä syntymäpäivästään ja sen yhteydestä omaan elämään?Perinjuurin poliittista ja sotaisaa,täynnä miltei tuntemattomuuksia.Mutta,nuo henkilöt,joita löysin,ovat kaikki taiteilijoita tai poliitikkoja,yksi pasifisti.
  Voidaanko siis todeta,että aikalaiset,marraskuun viidennen kansalaiset,ovat oma lahkonsa,omanlaisensa porukka?Mielenkiintoista!Kiitos Obeesia haasteesta!Tätä täytyy ryhtyä tutkimaan....