MKiitos kommenteista! Täytyy sanoa,että tänään on ollut erikoinen päivä.Aloitan päivän parhaasta ja tuumailen sitten ne loput.Iltapäivällä ovikello soi.Tappura meni avaamaan.Lojuin itse päikkäreillä koiran kanssa.Muksut katselivat lastenohjelmia.
  Ovella oli kaksi eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoistyöntekijää! He olivat saaneet ilmoituksen koirastamme,joka ilmoittajan mukaan on aliravittu,aina ulkona (yöt ja päivät) eikä koiraa lenkitetä ollenkaan.Tarkastusretkikunta oli tullut katsomaan kuinka asiat ovat.Toinen heistä oli vanhempi nainen ja toinen armeijahousuinen nuorehko mies.
  Pyysin eteiseen katsomaan koiraa ja kerroin että koira ei muutu lihavammaksi vaikka kuinka syöttäisi.Kupitkin ovat jatkuvasti täynnä ja koiran vapaasti saatavilla.(Ikean koirankupit ovat suurimpia,joita markkinoilla on).Sekarotuisessa koirassa sattuu olemaan vinttikoiraa ja siksi uuma on hoikka.
  Tarkastajatäti ja setä tutkivat koko koiran ja täti totesi vinttikoiran viitteet.Koira siis oli kunnossa ja ei kärsinyt aliravitsemuksesta.Sen jälkeen he halusivat nähdä koiran kopin.Selitin,että koppi on kaksiosainen ja sisältää ns.sisäkammarin ja eteisen.Koppiin on myös olemassa lämmitin,jota tosin ei käytetä,sillä koira ei ulkoile pitkiä aikoja pakkasella.Koppikin hyväksyttiin.
  Sitten tiukattiin ulkonaoloaikoja ja lenkitystä.Koira todellakin on ulkona kesäaikaan sen ajan kun olemme molemmat töissä ja myös silloin kun joku on ulkona.Näin on ollut jo koiran pentukodissa.Yöt koira nukkuu vieressäni,mikä on myös helposti tarkastettavissa.
  Lenkillä koira käy vähintään kaksi kertaa päivässä,minkä lisäksi ulkoilee appiukon kanssa polkupyöräillen ja metsälenkeillä.Tänäänkin koira oli hakemassa Toukkaa kanssani päiväkodista.
  Motkotusta tuli heidän mukaansa laittomasta kettingistä,jolla koira on kytkettynä koppiin.Lain mukaan koiralla täytyy olla 10m:n juoksunaru tai aitaus.Juoksunarusta roikkuu muovilla päällystetty metallivaijeri,johon koira kytketään.Saimme puolitoista kuukautta aikaa rakentaa koiralle lainmukainen ulkoilutila.
  Olin aivan ällikällä lyöty.Kai se oli joku mummokerho,joka kokoontuu portillamme päivisin ja haukuttaa koiraa.Kun he näkevät auton kaartavan talomme toiseen päähän,kerho hajaantuu.Tai sitten oli paha virhe laittaa lahjaksi saadut Pentikin porot ikkunaan.Luulevat meidän olevan rikkaita!
  Juttelin asiasta naapurin kanssa eikä hän ainakaan ymmärtänyt,että miksi.Joskus tuo ilmoittaja paljastaa itse itsensä ja silloin kutsun hänet tutustumaan koiraan lähemmin.Kiusa se on pienikin kiusa,joku teki ehkä tahallaan ilmoituksen haitatakseen perhe-elämäämme.Vähänkin koiria tunteva näkee eläimen terveydentilan sen liikkeistä,katseesta ja ulkomuodosta kauempaakin.
  Opin taas sen,että oma elämä kannattaa pitää piha-aidan sisäpuolella.Paras on ettei ala kenenkään kanssa kaveerata tai olla tekemisissa,hoitaa vaan omat asiansa.Mitä vähemmän muut tietävät asioista,sen helpompaa on eläminen.
  Ehdotan rakkaalleni,että siirrämme koiran kopin keskemmälle pihaa niin etteivät kaikenmaailman kulkijat nää koiraa.Jos joku sitten tulee pihaamme,rikkoo hän yksityisyyttä ja kotirauhaa.
   Tästä tulikin romaani,joten jätän ne muut asiat kirjoittamatta...

MÄ PELKÄÄN,ETTÄ JOKU VARASTAA MUN KOIRAN SILLON KUN OLEN POISSA!!!!!!!!!!JA MÄ VIHAAN NOITA PANNUPÄITÄ,JOTKA TEKEE TOLLASIA PERÄTTÖMIÄ ILMOTUKSIA!!!!JA MÄ HALUUN TÄSTÄ LÄHIN OLLA YKSIN,VAJOTA JOHONKIN POIS....(helpotti)