Nyt kun olemme joukolla pohtineet Annun täydellisyyttä hipovaa kommentointia ja parisuhteen ihanuutta ja kurjuutta sekä äitiyden koko kirjoa,on aika sanoa aiheelle näkemiin ja jatkaa eteenpäin...
  Tänään on ollut taas päivä,jolloin elämäni on hajonnut legioonaksi sirpaleita.Eräs ystäväni onnistui (jälleen) suututtamaan rakkaani,sillä seurauksella,että olen päättänyt sanoa ystävyydellemme näkemiin.Tosin jatkamme edelleen yhteiseloa työasioissa,mutta vain työasioissa.
  Tiedän,että ystävyys on asia,joka ei ole siirreltävissä kuin tavara tai takkapuu,jonka voi polttaa taivaan tuuliin.Se on tunnetila,joka on olemassa ja jota ei niin vain hävitetä.Mutta nyt on perherauhan kannalta pakko hävittää,haudata maan alle.Ei ole yksinkertaista,mutta mahdollista.Se siitä.
  Sain tänään puhelun alamme liitosta.Olin ollut aiemmin yhteydessä heihin laatukäsikirjan puitteissa.Haluaisin suorittaa firmalleni laatumerkin.He laittoivat käsikirjan laatimiseen ohjeet postiin ja toivon,että ne ovat minulla jo huomenna.Silmäilen ja aloitan projektin,joka ei suinkaan ole aivan yksinkertainen.
  Aikataulua firman oman laatukäsikirjan toteuttamiseen ei ole.Saan tehdä sen omassa tahdissani ja ilmoittaa heille sitten kun olen valmis.Liitosta tulee tarkastaja,joka esittää firmalleni laatumerkkiä tai sitten ei.Harrastuksena tämäkin.
  Seilasin tukuissa ja juoksin muissa asioissa kaupungissa.Siivosimme rakkaani kanssa akvaarion ja sisustimme sen aidon mangrovejoen tyyliin.Malawiahvenet,kirsikkakalat,monnit ja se yksi sininen rapu saivat hienot peikonpähkinäoksat asuinkonnulleen.Niiden ja muiden uusien kolojen ja kantojen täyteinen,mielenkiintoinen asuinympäristö sai heti asukkaansa haltioitumaan.Rapu kiipeili oksistoilla ja mätkähteli välillä selälleen pohjalle.Ahvenet valtasivat omat piilonsa.Tuntuivat tykkäävän.
  Oikeastaan olen tyytyväinen paitsi uuteen,hienoon akvaarioon niin myös uuteen tilanteeseeni.Olen eliminoinut yhden riitapesäkkeen pois elämästäni,joka söi energiaani.Valintoja täytyy tehdä ja asiat laittaa tärkeysjärjestykseen.Tämä päivä toi tällaisen ratkaisun ja oikeastaan se siitä.Menen saunaan ja nukkumaan.