Orkidean hoito-ohjetta Obeesialle

Upota purkki reunoja myöden (purkin reuna jää veden pinnalle) kädenlämpöiseen veteen kerran viikossa.Anna liota noin vartin ajan.Nosta ylös vedestä tai jos teet tämän esim. tiskialtaassa,poista vesi ja anna ylimääräisen veden valua orkidean purkista pois.
  Voit lannoittaa silloin tällöin.Tähän tarkoitukseen sopii muutama tippa tavallista huonekasvilannoitetta,virallista orkidealannoitetta ohjeen mukaan,muutama tippa kirkasta viinaa tai esimerkiksi hiukan vihreää teetä.Lannoite lisätään kasteluveteen.
  Orkidealle valitaan paikka,jossa sen lehdet eivät pala auringossa.Toiset pitävät kasviaan vesikulhon päällä ritilällä,jotta kosteutta nousisi koko ajan.Suihkuta lehtiä silloin tällöin.Vettä ei saa mennä kukille tai uuteen kukkavanaan eikä liioin lehtisuppiloon (kasvin sisälle).Jos menee niin talouspaperinkulmalla pois.
  Kasvi kuivattaa itse haluamansa määrän vanhasta kukkavanasta.Leikkaa semmoinen pois ja vain siitä kohtaa mihin kasvi on kuolettanut itseään.Uusi kukkavana lähtee joko vanhan vanan nivelestä tai se tekee kokonaan uuden esim.lehtisuppilon juuresta.
 Sitten kun kasvi kasvattaa varpaansa (=ilmajuuret) reilusti purkin yli niin vaihda purkkia.Tärkeintä on,että pohjassa on reikä,jotta uppokastellessa vesi valuu ulos.Kasvualustaksi voit laittaa männynkaarnan paloja,hiukan sammalta ja vaikka paloja vanhoista viinipullonkorkeista.Kasvi kasvaa luonnossa puiden oksilla epifyyttinä ja ei kaipaa juurikaan kasvualustaa.
  Tärkein ohje siis on,että kastele kerran viikossa upottamalla.Muu onkin melko toissijaista.Yleensä kasvi kuolee kun sitä alkaa hoitamaan kaikkien hyvien ohjeiden mukaan.Ja jos se tekee uutta alkua,olet jo nyt onnistunut sen hoidossa loistavasti!

Palaan illalla bloggaamaan.