Marikki tuumaili kauniisti: "Eikö meillä olekin täällä 365 ystävänpäivää vuodessa?" On! Ihania,unelmaisia päiviä yhdessä.Ongelmia,iloja ja suruja.Tuumailuja,kuvia,runoja ja vaikka mitä.Kokonaista ihmiselon kirjoa!
  Kuulin tänään hyviä uutisia kollegastani.Hän pääsee piakkoin kotiin,ei töihin vaan kotiin parantumaan.Upeaa,ihanaa!Tosin en voi soittaa hänelle vielä pitkään aikaan,mutta olo on jo parempi.
  Tein tänään tilauksia.Oli jotenkin laiskanpuoleinen päivä.Juttelin tukkureiden kanssa.He tulivat miltei peräkkäin,joten en ehtinyt tehdä juurikaan muuta koko päivänä.Tavallista kahvinjuontia ja juorujen vaihtoa sekä tavaroiden ostoa.Sitä samaa mitä joka päivä.
  Oloni alkaa jälleen kohentua.Huoli kollegastani on hiukan kevyempi harteillani.Pian menen pankkiin ja maksan huikean alvin pois.En todellakaan odottanut noin suurta maksua.Kirjanpitäjäkin vain veisteli hymyssä suin,että firman pyörimisestä nuo alvisummat vain kertovat.Tosiaan.Voisi joku Helsingin herra kumartaa meihin pienyrittäjiin päin ja pienentää noita maksuja.Olisi kiva palkata myös apuvoimaa enemmän,mutta kun palkan saa suoraan kertoa kolmella,jotta saa kaikki työnantajasuoritukset maksettua.Ja palkka otetaan tuosta alvittomasta myynnistä.
  Ja mikä loistavinta.Työntekijöillä on oikeuksia enemmän kuin työnantajalla.Täytyy järjestää sitä ja tätä,maksaa sen ja sen verran milloin mitäkin lisiä.Ja jos et maksa niin työntekijä juoksee liittoon ja hakee ammattilaiset apuun työnantajaa vastaan.Ja kuka onkaan häviäjä,työnantaja.
  Sitten Suomessa hoetaan,että pitäisi väkeä työllistää.Kyllä työllistäisinkin,mutta ensin pitäisi tarkistaa kaikki maksut ja velvoitteet työntekijää kohtaan.Jos selviäisi pelkällä palkanmaksulla ja realistisilla velvoitteilla niin varmasti ottaisin töihin.
  Ei kai ole ihme,jos pienet firmat työllistävät pelkän yrittäjän.Itse en valita.Saan apua tarvittaessa.Tai luulen saavani.Tällä alalla luotettavat työntekijät ovat harvinaisuus,tosin sellaisiakin on.Itse olen pettynyt pahemman kerran ihmisiin,joten kynnys palkata on hyvin suuri.Mutta mitä tässä valitan,sellaisen keiton syö millaiseksi sen on keittänyt.En voisi kuvitellakaan tekeväni muuta työtä kuin yrittäjänä omassa firmassani.