778303.jpg
Kiitos kommenteista! Minä olen myös pohtinut,että miten tuon ambulanssin oikein saa paikalle jos on ihan oikeasti tarve.Nythän oli kysymys vain yhdestä aukinaisesta sormesta.Tosin ei olisi ollut ollenkaan pahitteeksi jos ammattitaitoinen sitoja olisi laittanut käden kuntoon ja katsonut tilannetta alustavasti.
  Avun pyytämistilannetta täytyy varmasti harjoitella.Jos jotakin sattuu niin täytyy muistaa ettei ainakaan itse soita hätäkeskukseen.Jos kykenee kertomaan,mitä on tapahtunut niin se tulkitaan järjissä ja tolkuissa olevan puheeksi.Eikä ainakaan pidä mennä sanomaan,että pysyy pystyssä saati pääsee liikkumaan omin avuin.Eikä satuta itseään perjantaisin.Tuo oli liioiteltua,mutta silti.
  Kun asuimme maalla rakkaani soitti ambulanssin yöllä ja kertoi olettavansa,että mahakipu oli umpisuolentulehduksesta.Sen suurempaa ei kyselty ja kyyti tuli 40 km:n päähän ilman sen kummenpia,katsomaan tilannetta.Umpisuoli se oli ja rakkaani leikattiin.Ambulanssi tuli silti.
  Setäni on soittanut ambulanssia paikalle milloin minkäkin nipistyksen vuoksi ja aina on auto saapunut.Että pistää miettimään millaisissa tilanteissa apu tulee.Juopot ja muut katuojan kyntäjät saavat kyydin ensitilassa.Toki näitä yksiköitä työllistävät kaikenlaiset muutkin onnettomuudet ja sairauskohtaukset.Apu on aina tarpeellista.
  Liikkeeni on kuitenkin lähellä keskustaa,josta ei olisi ollut pitkä matka hakemaan seuraavaa potilasta.Eikä sormen kanssa olisi ammattilaisilta mennyt edes viittä minuuttia.Tapaus tämäkin.
  Pistää kuitenkin miettimään,että veronmaksajien rahat menevät tässä hukkaan.Olen ymmärtänyt,että valtaosa hoidettavista on jonkun vaikuttavan aineen alaisia.Ja valitettavasti nämä saavat hoidon aina ensin.Tilanteen voi todeta esimerkiksi ensiavussa.Kiireellisinä hoitoon tuodaan naama-aukisia juopuneita,jotka sitten  paitsi menevät jonojen ohi,aiheuttavat järjestyshäiriöitä ja ovat hoitohenkilökunnan tuttuja kanta-asiakkaita.
  Minkä sille voi,me maksamme nämä hoidot ja hoitokerrat.Poliisien ja muun hoitohenkilökunnan palkat,yhteiskunnan sektorillisen näiden onnettomien,itsetuhoisten ihmisten harrastetoiminnassa auttavien tahojen kulut verorahoilla.
  Pian kai kannattaa itsekin liittyä heidän joukkoonsa.Poliisi antaa yösijan jos oikein kunnolla sattuu sammumaan oikeaan paikkaan tai jos sattuu jalka lipeämään suojatiellä ja kallo tämähtää rotvalliin niin valkotakkinen enkeli kuljettaa valkoisille paperilakanoille makaamaan lämpimään ensiapuun.Siellä voi oksentaa lattialle kaiken,mitä on sattunut kurkusta alas menemään ja tädit siivoaa ja pesee nassun puhtaaksi.
  Ei,en ole katkera noille ihmiskohtaloille,jotka tuhlaavat rahojani.Joku tolkku pitäisi saada tähän yhteiskuntaan.Ehkä voitaisiin perustaa näille juopoille ja muille ongelmaisille omat reservaatit,joissa olisi omat,osaavat henkilökunnat auttamaan kaikissa ongelmatilanteissa.Nyt tarkoitan niitä,jotka eniten työllistävät poliisia ja päivystyksiä.
  Apua täytyy kuitenkin jokaisen saada,oli tilanne mikä tahansa ja mielellään ajoissa.Ei ole mitenkään järkevää kenenkään joutua odottamaan apua pitkiä aikoja kuten nyt tapahtuu ensiavussa.Jokainen paikattakoon ja autettakoon omalla vuorollaan.Vain nämä akuutit tapaukset menisivät jonon ohi.Kyllä tuollaiselle pääaukiselle juopollekin tekee hyvää istuskella vuoroa odottamassa joko nätisti ensiavussa tai sitten putkassa.Kaikkihan me loppujen lopuksi ollaan tasa-arvoisia yläkerran isännän edessä.
  Tämä tällä kertaa......Kurkoa on pari pullollista iltapuhteeksi ja päätä sekoittavat vielä ajatukset suklaasilmästä.Kuka tietää josko vielä yön sydämessä eläisimme rakkaani kanssa kesäillan romanssin renessanssia....