761754.jpg
Kiitos kommenteista! Heräsin kahdeksalta tai oikeammin minut yllätettiin parisuhdebrunssilla.Nousin sen jälkeen kahvinkeittoon.Rakkaani lähti pankin aukeamisen aikoihin tenavien kanssa tyhjentämään pankkipossuja tileille ja vei samalla lisää pelimerkkejä kaupan rahastoon.
  Nukuin heidän poissaollessaan aamulla poisjääneet unitunnit.Tappura otti vastaan vielä pari synttärivierasta,jotka eivät päässeet syömään eilen kakkua.Toinen oli kummisetä ja toinen oli tenavien varapappa.Eli herrashenkilö,jonka bussikyydissä tenavat reissaavat paljon.No,kakkua on nyt vähemmän,mutta edelleen riittävästi.
  Rakkaani lähti illaksi töihin ja tenavat liimautuivat katselemaan Tappuran synttärilahjafilmejä.Minä pesin pyykkiä,tempaisin uuniin karjalanpaistia ja siinä sivussa tein kirjanpitoa.Kirjanpitäjäni tulee viikon päästä lomalta....
  Jäin siinä sitten selailemaan erilaisia taseprosentteja,joita lasken joka kuukausi.Ylöspäin on menty.Hyvä niin,sillä olisi korkea aika saada työstä jotakin muutakin kuin kiitosta ja mielihyvää.Tosin mitään erityistä hankintatarvetta minulla ei ole.Ensi keväänä kyllä aion poiketa siellä Amsterdamissa.Tosin en tiedä miten lukujärjestys haraa vastaan kyseistä suunnitelmaa.
  Laivalle olen lähdössä ennen joulua.Saan yrittäjäetuna ilmaisen neljän hengen risteilyn oikein hyvällä laivalla.Silmissä siintävät notkuvat ruokapöydät ja hyvä (katkonainen) uni.Onneksi tenavat ovat niin isoja,että osaavat itse syödä ruokansa ja malttavat istua pöydässä koko ruokailun ajan.
  Laskin päiviä jouluun.Tuleva joulu on raskas,sillä olemme rakkaani kanssa kaksin sitä tekemässä ja myymässä.Mahdottomasta tehdään mahdollista.Olemme jo suunnitelleet alustavasti aikatauluja ja työjärjestystä.Ehkä jonakin joulukuun päivänä ehdin käydä kotona nukkumassa.
  Minulle on tullut jo tutuksi se,että olen yksin tekemässä kaupan sesonkeja.Näillä ns.työntekijöillä oli taipumusta varsinkin loppuvaiheessa luistella töistä ja tein itse moninkertaista työmäärää.Piti tehdä kaikenmaailman muistilappuja ja ohjata kädestä suuhun kaikissa töissä.Odotettiin,että katan kaikille valmiin pöydän,jossa syödään,leikitään ja jonne jätetään likaiset lautaset pesulle vietäväksi.
  Nyt ei tarvitse selittää mitään kenellekään.Rakkaani tietää kaavat.Hän on myös prokuristi ja yhtä päätösvaltainen kuin minäkin yrityksen asioiden suhteen.Puntit  ja vastuut  ovat teoriassa tasan.Käytännössä  minulla,enemmän kokemusta omaavana,on  kuitenkin  vastattavana koko  hoito.Mutta  vakaan kallion päällä on hyvä heilua.
  Ja olenhan minä jo oppinut melkoisesti,miten juuri tämä kauppa elää.Sesonkimemoja on kertynyt ja pari mapillista.Niistä on helppo laskea suuntaa-antavat tavaroiden tilausmäärät.Tosin jokainen sesonki on erilainen joka vuonna.Tulee trendejä,jotka on huomioitava.
  Mutta mitäpä tässä ruikuttamaan.Tämä on sitä yrittäjän arkea,josta tiesin jo etukäteen.Jouluihmisenä nautin siitä,että tällä alalla voi joulua viettää kokonaiset puoli vuotta.Tällä alalla tämä on yleistä...
  Juhla-aika alkaa kesällä,jolloin paistellaan ihania,luumuisia tähtitorttuja ja porkkanalaatikoita.Muutama vuosi sitten pidimme pikkujoulut heinäkuussa.Paistoimme torttuja ja illan viiletessä ajoimme (pienessä suuntaa-antavassa) potkukelkoilla pihasepelillä.Mutta se onkin jo toinen juttu........(eikä oikein kestä tarkempaa tarkastelua kun tarkemmin ajatellaan) =)
  PS. Löysin kivan sarjisblogin täältä! Klikkasin sinne Obeesian uudesti järjestetystä listasta ja avarsin maailmaani.Kiitos!