Pitäisi lähettää pullopostia avaruuden toiselle laidalle.Tietäisivät sielläkin,kuinka ihana kevät meillä on käsillä.Hetki hetkeltä aika lipuu pääsiäiseen,keltaisenoranssiseen juhlaan.Upeat narsissit,tulppaanit ja liljat valtaavat kodin ja terassin.Pöydällä koreilevat suklaamunat foliokääreissään.Ulkona paistaa aurinko ja kaikkialla on äkkiarvaamatta saappaan sisälle sukeltavaa sohjoa.
  Siis kohta,ei ihan vielä,mutta kohta.Ehkä jossain noidat valmistautuvat matkalle Kyöpelinvuorelle ja etsivät luutiaan.Kiillottavat pannut luutien nokkiin.Joku lentää imurilla,toinen pellavaloukulla.Matka on kuitenkin yhteinen.Kissoja lentomatka ei innosta.Kapealla luudanvarrella on paha istua.Lähdettävä on kuitenkin,legenda määrää.
  Ja pääsiäisyönä jokaisessa tikitaalikellossa on käki.Sekin on legenda,uusi sellainen.Valkosipulit on kuitenkin syytä virittää ovenpieliin,saattaa muuten tulla ilkeä noita sisään saksineen.Ja mitäpä noita muuta himoitsee kuin kotitontun harmaata partaa.
  Sellainen on Muistojen talon legenda pääsiäisestä.Kohta se kerrotaan uudelleen.En malta odottaa........Juhlista rakkain on pääsiäinen!