Olen tänään keskustellut vakuutuksista erään kollegan kanssa.Samalla ruodimme muitakin yritysasioita.Kollegalla on edelleen entistä paremmalta päivä päivältä tuntuva liikeidea.Toivon hänen onnistuvan.
  Olen pohtinut firman talon kuntoa ja tuumaillut toimenpiteitä mahdollisen putkien puhkeamisen tai vastaavan osalta eli tilanteen,jossa firma menee toimenpiteiden ajaksi kiinni.Itsestäänselvyyshän on,ettei vakuutusyhtiö korvaa tulojen menetystä.soitin ihan huvin vuoksi ja tarkistin asian.Näin vain on.Ja jos tulee ukkonen ja iskee firman kaikki,kalliit koneet säpäleiksi,ei vakuutus korvaa,koska kyseessä on luonnonmullistus.
  Mikäli tuo mahdollinen,onneton tilanne kestäisi kauan niin kyseeseen tulisi uuden toimitilan etsiminen.Ja mahdollisimman pian,lainanmaksu kun juoksee koko ajan vaikka muut kulut saisikin lopetettua hetimiten.
  Mutta.Olen kaikessa kaameudessa herkutellut ajatuksesta toimia jossakin muualla kuin talossa,jossa firma nyt on.Silmissäni vilistää kuva aivan erityyppisestä liiketoiminnasta kuin nyt.Uudella konseptilla vanhaa osaamista.Paremmat,mutta ei yltiöpäisen hienostelevat tilat ja ympäristö.Samaa tyyliä.
  Olen myös kollegojeni kanssa arvostellut erästä toista kollegaani,joka juuri perusti uuden liikkeen omituiseksi katsomallemme paikalle.Nyt kun asiaa olen ajatellut,olen miltei täysin toista mieltä.Oivalsin hänen liikeideansa!
  Tulevaisuudessa alamme menee eteenpäin erilaisella konseptilla kuin nyt.Parkkiintuneet,paikalleen jämähtäneet alamme firmat hiipuvat pois.Jäljelle jäävät ne,jotka toteuttavat vahvaa osaamista ja ne,jotka uudistuvat ja kouluttautuvat.Tämä ala täytyy nostaa arvoiselleen tasolle.Sitä tämä arvosteltu kollega on yrittänyt.Tehnyt puitteiltaan hienon liikkeen,jota emme kuitenkaan sano toimivaksi,mutta idealtaan edustaa uutta.
  Tuotteet tulevat olemaan jotakin muuta kuin nyt.Niiltä vaditaan luonnetta ja näyttävyyttä.Hyvästä ollaan valmiita maksamaan jopa paljon.Tulee profiloitua,luoda omaa teemaa,olla ylpeä osaamisestaan.Tämän rinnalla porskuttavat ne,jotka luovat tasaista jälkeä ja vastaavat kysyntään osaamisellaan.Bulkit tippuvat pois.
  Mutta,eiköhän tämä oivallus riitä tälle päivälle.Rehelliset pärjäävät aina,huijarit ovat eri juttu.Raha ei saa nousta tuotetta suuremmaksi ja ihmisten on saatava rahoilleen vastinetta.Alallamme on siis haastetta.Siihen täytyy vain tarttua.Huomenna sitten.