Kiitos kommenteista!Nyt olen taas täällä.Lauantaiaamuna lähdimme ajelemaan kohti Haminaa.Pysähdyimme kerran kahvilla ja pissalla.Sitten köröttelimme perille,jossa meitä odotti herkullinen kotiruoka.
  Lauantaina kävimme Vehkalahden bunkkerimuseossa (kirjoitinkohan oikein?) eli tutustuimme osaan Salpalinjaa.Valotettakoon,että se oli sodan aikana Suomen merkittävin puolustuslinja.Ja vakavaksi se vetikin.
  Äijät ovat rakentaneet 350 km juoksuhautaa ja saman verran piikkilankaestettä ja satoja bunkkereita maan alle.Lähinnä semmoisia omakotitalon kokoisia,betonisia kellareita,joissa on erilaisia tähystys- ja ampumisaukkoja.Sitten on vielä suurin saavutus,noin 400 000 kpl muutaman tonnin painoisia kiviä neljässä rivissä  pysäyttämässä panssarivaunujen menoa.Rivit jatkuvat ties kuinka pitkälle....
  Kyseisessä paikassa ei koskaan käyty sotaa,sillä Venäjä ei uskaltanut hyökätä häviön pelossa.Tulee vain mieleen,että ne todelliset sotasankarit ovat olleet esimerkiksi juuri tuolla hommissa.Ja jos ovat selvinneet niin eivät varmaankaan ole vaurioitta palanneet kotiin.Montakohan heistä on olemassa?Paljon on niitäkin "ohiammuttuja",jotka tituleeraavat itseään veteraaneiksi ja jotka ovat vain käyneet rintamalla.Se,joka on vuosia ollut noissa oloissa ei varmasti kehu saavutuksiaan.Heitä minä kunnioitan.Ja luulen ettei heitä ole paljon kertomassa.
  Sunnuntaina olimme sitten merellä.Grillasin itseäni oikein olan takaa polttaakseni nahkani kerran kesässä.Onnistui hyvin.Sää oli koko matkan ajan aurinkoinen ja lämmin.Kävimme makkarasaaressa aterialla ja keittelimme laiturilla kahvia ennen kuin hurautimme paatilla takaisin.Myöhemmin iltasella kävimme sillanpielessä mato-ongella.
  Maanantaina pääsin sitten kirppareille.Lähetystorin kirppikseltä ostin Terävälle taulun,jossa oli taidokas kuva lehtopöllöstä.Itselleni ostin sinisävyisen hevostaulun,pari pientä pitsiliinaa ja ihanan,kolmen euron puseron.Ja matka jatkui kohti toria.Ensin moikkasin kukkakauppiaan ja sitten poikkesin lankakaupassa,josta sainkin hyviä alelankoja.
  Ostin puhtaasta norjalaisesta villasta tehtyjä lankoja,turkkilaista kirjavaa lankaa ja mustan langan Tappuralle.Ai niin,ja leiskuvanpunaista hapsulankaa.Ja sitten vielä naistenvasaran.Metallisen,kukkakuvioisen,jonka varsi kätkee sisäänsä erilaisia päitä,ristipäitä ja lattapäitä.Siis ruuvimeisselit ja vasara samassa paketissa.Hieno!
  Seuraavalta kirpparilta Toukka sai kengät ja valkoisen barbihevosen,Tappura kumisen jumppapallonnäköisen pomppupallon ja Tappura luontokirjan.Ostin myös kortteja,jotka nakkasin postiin ennen lähtöä.
  Tapasimme vielä sukulaisia maanantain aikana ja sitten viimein suunnistimme kohti kotia.Tulomatkalla poikkesin töissä kastelemassa kukkia.Hyvä loma,kudoin hiukan vajaat kaksi villasukkaparia.Eilen ostin alennuksesta ison vihreän,kannellisen roskakorin,joka syö uumeniinsa kaikki lankakerät.
  Tänään operoin koulutehtäväni ja lasken ensi viikon kukkatilaukset.Sataa vettä ja illalla siivoan.Luojan kiitos ettei mattopyykille pääse!(En liioin rakasta tuota elämän välttämättömyyttä)Mutta,palailen bloggaamaan iltasella ja tulen moikkailemaan teitä kaikkia!Kuullaan....