Musiikkivimmani on edennyt mielenkiintoiselle tasolle.Valitsen elokuvan,laitan televisiosta äänen pois ja tilalle jonkun musiikin.Katselin pari iltaa sitten Taru sormusten herrasta-elokuvasarjan viimeisen osan  Tarja Turusen säestyksellä.Elokuva avautui aivan uusin kuvin.Olin nähnyt elokuvan teatterissa aiemmin.
  Huomasin,kuinka taitavasti värejä ja muotoja on käytetty "lavasteissa".Linnakaupunkien seinät ovat siniharmaat.Kolkot maisemakuvaukset tarjoavat katsojalleen upean värisuoran harmaan,ruskean,mustan ja vihreän eri sävyjä.Erityisesti ihastuin Gandalfin kermanväriseen pukuun,joka myötäili kevyesti miehen liikkeitä.Hänen viittansa alareuna oli tummempi.
  Hobittien vaatteiden väritys oli tasaisen ruskeaa.Joukossa pilkahti vihreää.Muodot olivat laiskanpyöreitä,kauniita ja virheettömiä.Kääpiöllä oli tasaiset letit ja keijukuninkaan hiukset olivat kammatut.Kynnenaluset olivat puhtaat.
  Koko elokuvan kauneimmaksi hahmoksi silmiini nousi haltija Legolas.Virheetön ja kuulas iho,pantterimainen olemus ja hiottu ulkonäkö.Soturi,jota en olisi voinut kuvitella taistelemaan muulla kuin jousella.Tarkka.Vastakohta kääpiölle,jonka sinnikkyys ja herttaisuus nousivat myös esiin.
  Luulen,että naisten polvet notkahtavat Aragornin nähdessään.Kirveellä veistetty naama,kuivakka iho ja syvällä päässä lempeät silmät.Lempeä johtaja,joka rakastuu ja rakastaa.Juoni oli selvä,ei mitään uutta.
  Ystävämme Klonkku teki minuun vaikutuksen,mutta ei persoonallaan.Klonkku luontui aina taustaansa.Taustavärit ja muodot oli valittu tarkoin kuhunkin kohtaukseen.Otus erottui taustastaan ja tuntui kuin olisi leijunut sen edessä.Tiedän,että se on luotu tietokonekuva.Silti.Värit toimivat.
  Ensimmäistä kertaa elokuvan jälkeen örkit eivät vallanneet yöunieni pelkokerroinpaikkoja.Loppukohtauksen örkkijohtaja oli oikeastaan aika hellyttävä pyöreänaamainen otus.Mustanpuhuva tausta sai hänen vaaleanpunaiseen vivahtavan olemuksensa heräämään eloon.Huomasin myös muissa kaltaisissaan uusia piirteitä.Niihin oli haettu paljon eläin- ja haltijahahmoja.Päältä vain kuorrutettiin törkyisellä mönjällä.
  Elokuvasarjan vaikuttavin kohta on ollut Gandalfin pakeneminen vankitornista linnun selässä.Toissailtaisen elokuvakokemuksen pysähdyttävin hetki oli kotkien saapuminen Tuomiovuoren upeasti oranssi-kelta-punaisena hohtavan laavavirran päälle poimimaan hobitit kotiin.Gandalfin olemus kotkan selässä on vaikuttava.
  Olen niin haltioitunut kokemuksestani,että uusin sen piakkoin jonkun muun hyvän elokuvan osuessa kaukosäätimeni ulottuville.Tämä on seuraavaksi paras tapa,musiikin kuunteluhetkien jälkeen,rentoutua.Voin keskittyä täysin elokuvan väreihin,muotoihin,hahmojen piirteisiin ja kokonaisuuteen.Pyydän etukäteen anteeksi heiltä,jotka tekevät töitä elokuvan äänimaailman eteen...