Kiitos kommenteista!Tänään bloggaan teitä katsomaan.Obeesia,keitän riisipuuron haudekattilalla oikeista riisiryyneistä.Puuroaineet vaan keittimeen (kaksiosainen kattila,jossa on erikseen vesi- ja puuro-osa),sellanen 2 dl puuroriisiä,litra maitoa ja merisuolaa tuikkunen.Vesiosaan vettä.Sitten levy päälle ja hetken kuluttua pienemmälle lämmölle.
  Puuron saa "unohtaa" valmistumaan itsekseen ja käy välillä sekoittamassa.Menee noin puoli tuntia ja puuro on valmis.Samoin teen mannapuuron.Entisiä aikoja ovat puurot,joita piti koko ajan vahtia ja sekoittaa ettei pala pohjaan.Haudekeitin on vaivaton,joskus vaan kurkistaa kannen alle.
  Voitin Maalla-lehden kirjoituskilpailussa muhkean kattilapaketin,jossa oli kaksi haudekattilaa,kahvipannu ja teräslautanen.Aiemmin minulla oli haudekeitin.Nyt en antaisi haudekattiloita ikinä pois!Täydelliset keksinnöt.
  Kattiloiden sisäosat saa myös uunivuuiksi ja esimerkiksi laatikoiden teko on helppoa.Ensin keittää riisipuuron ja lisää siihen soseutetut porkkanat,muutama kierros kauhalla,pari kananmunaa ja mausteet ja hoito uuniin samassa puuroastiassa.
  Riisipuuro merkitsee minulle euforista turvallisuudentunnetta ja kotoisuutta.Se auttaa sydänsuruihin ja huoliin.Sitä syödessä tulee lämmin olo,aivan kuin joku erityisen rakas ystävä olisi läsnä.Lämpimän puuron vaelluksen tuntee sisuksissaa.Se on ikäänkuin läsnä sisälläni.Maku on pehmeä ja kuitenkin täyteläinen.
  Erityisen rakasta riisipuuro on rusinasopan kanssa.Makea ja samalla kevyt soppa tuo puuroon eleganttia makuelämystä,ripauksen ylellisyyttä.Varsinainen jumalainen makuelämys syntyy silloin kun riisipuuro nautitaan luumukiisselin ja kermavaahdon kera.Ja juuri silloin kun luumukiisselissä on aavistus aitoa vaniljaa ja kanelia,hyppysellinen kaardemummaa.
  Olen todellinen riisipuurofani.Puuroa nauttiessani tunnen kaikki ne rakkaat muistot lähelläni,joita minulla on perheestäni ja ystävistäni.Muistan syvällisten keskustelujen parhaat palat,upeat parisuhdebrunssit ja ne kauneimmat unelmat suklaasilmästäni.Koiramme vauvakuvat,ylisuuret korvat ja tassut.Lasteni syntymähetket,hääpäiväni ja mitä kaikia niitä onkaan.
  Riisipuuro on voimallista,miltei taivaallista herkkua.Se toimii lohduttajana,korjauslaastarina,unelmien siltana,toiveiden satamana.Suosittelen.
  Ja jostain ihme syystä,minun on pakko keittää tänä iltana hernekeittoa.Toista rakastani.Purkista.............(Pakkomielle riisipuuron jälkeen)