Elämä on onkalo.On tehtävä lukuisia valintoja onkalon sisällä risteilevien teiden kohtauspaikoissa.Täytyy valita tie,jota pitkin toivoo pääsevänsä takaisin aurinkoon.Jos valitsee väärin ja käy huonosti,joutuu elämänsä karuselleihin hukkuneiden vieraskirjaan.Jos käy hyvin,pääsee aurinkoisimmalle huipulle,paisteeseen,mutta yksin.
 Niin se vain on,huipulla on yksinäistä.Pohjalla on porukkaa yllin kyllin.Kumpaankaan ei tahdo,tahtoo olla hiukan pohjaa ylempänä,mutta kuitenkin kaukana yksinäiseltä huipulta.Tuulee ja vain hyvät saappaat jaksavat painaa maata vasten.Saappaat ovat kalliit ja vaativat kovaa työtä.Silti kannattaa.
  Ystäville kannattaa antaa yhteisen matkan kartat.Kukin heistä johdattaa omaan määränpäähänsä.On valittava kenen kanssa lähtee kulkemaan.Joku vie perille,joku ei.Jonkun kanssa kannattaa kulkea vain hetken matkaa.
  Loppuviimeksi kartta kannattaa ottaa omaan käteen ja suunnistaa yksin onkaloon.Jokainen risteyskohta on kasvun paikka.Jokainen matka on voitettu taival elämässä.Jotain oppii.Jotain unohtaa.Pääasia on,että tietää eläneensä ja elävänsä edelleen.